• O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
  • O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT

Zupa rybna z pomidorami i papryką

15 lutego 2019

U mnie z racji tego, że prowadzę teraz bardzo zdrowy tryb życia, w kuchni panuje totalna prostota! Jeszcze większa, niż zawsze! Grunt to proste dania, smaczne i przede wszystkim zdrowe! Mało kaloryczne:). Czasami jem na obiad bardziej wartościową zupę z makaronem na przykład ryżowym, co zdecydowanie wystarczy, żeby poczuć się sytym! Dzisiaj właśnie mam dla Was taki przepis:)

 

Składniki:

 

  • 350g pokrojonego dorsza
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • Puszka pomidorów
  • 1 papryka czerwona
  • 2 cebulki szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta cukru
  • Koncentrat pomidorowy
  • Słodka papryka
  • Łyżka oleju

 

Dodatkowo:

 

  • Makaron ryżowy
  • Kolendra / natka pietruszki

 

Przygotowanie:

1. Czosnek, oraz szalotkę siekamy i smażymy na oleju, aż całość się zeszkli (nie wolno spalić czosnku! Najlepiej dodać go troszkę później)
2. Do cebulki i czosnku, dodajemy posiekane pomidory z puszki (całość), oraz paprykę, doprawiamy solą i pieprzem, oraz szczyptą cukru i smażymy z 3-5 minut.
3. Całość przelewamy do bulionu i gotujemy na małym ogniu (jeżeli nie lubimy kawałków pomidorów w zupie, to możemy zblendować). Dodajemy łyżeczkę koncentratu.
4. Doprawiamy resztą przypraw.
5. Rybę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy, aż mięso się zetnie.
6. Zupę możemy podawać z makaronem, bądź ewentualnie grzankami.

 

ZUPAZUPA RYBNA
Udostępnij

KUCHNIA  / Zupy

Nathallae
Studentka prawa, blogerka i instagramerka. Spośród wielu pasji do największych należą podróże w najdalsze zakątki świata i gotowanie.

Mogą ci się podobać również

Szybki krem z dyni z maślanymi grzankami
17 września 2019
Tonkotsu Ramen
3 maja 2019
Szybka i prosta zupa kurkowa
14 stycznia 2019

Zostaw odpowiedź


Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • O Autorce

    Nieprzewidywalna indywidualistka, zakochana w podróżach, dobrym jedzeniu oraz nostalgicznej muzyce. W kuchni może spędzać każdą wolną chwilę, ponieważ nie wyobraża sobie dnia bez pichcenia smakołyków  dla najbliższych. Marzycielka, która sprawia wrażenie introwertyczki, ale tylko z dalszej perspektywy ;).

  • Instagram


  • Obserwuj Nathallae




Copyright © 2017 - 2020 Nathallae.pl | All Rights Reserved. | All words are mine, please do not copy without permission. Polityka prywatności

Facebook
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.