• O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
  • O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT

Zupa Rybna

11 września 2018
Nawet najwięksi przeciwnicy smaków rybnych z pewnością pokochają tą zupę! Jest rozgrzewająca, esencjonalna i dobra na każdą okazję:). Tak naprawdę zupa robi się sama! Jest delikatna w smaku, bardzo aromatyczna i przenika wieloma różnymi smakami 
 

Składniki

 
  • 1kg filetów rybnych (u mnie różne: halibut, karp, dorsz, łosoś itp.) *
  • 3 pomidory malinowe
  • Łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 młode ziemniaki
  • Włoszczyzna na bulion (najlepiej dwie)
  • Chilli
  • Koperek – pół pęczka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Cebula
  • Śmietana
  • Liść laurowy
  • Sól
  • Pieprz
  • Łyżeczka cukru
  • Ziele angielskie
 
*robiąc bulion rybny potrzebujemy najlepiej z tych filetów skóry, głowy ryb, niepotrzebne części, które nam zostały
(ja dwie ryby kupiłam w całości po to, aby właśnie dodać resztę do bulionu)
 
  1. W pierwszej kolejności robimy bulion klasyczny z włoszczyzny (jak na rosół) – często znajdziecie w sklepach gotowe mieszanki warzyw. Gotujemy w 2,5 Litra wody.
  2. Po 45 minutach gotowania, odcedzamy warzywa i dodajemy resztki rybie, liść laurowy i ziele angielskie – gotujemy pod przykryciem 30 minut. Całość dokładnie odcedzamy.
  3. Na patelni szklimy pokrojony czosnek, oraz po 2 minutach smażenia (nie możemy spalić czosnku!) dodajemy pokrojone pomidory (bez skórki). Smażymy całość 5-7 minut, aż pomidory lekko się rozpadną.
  4. Do bulionu rybnego dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy, drobno pokrojone ziemniaki oraz koperek i gotujemy 20 minut.
  5. Na koniec doprawiamy zupę solą, pieprzem, łyżeczką cukru (można zupę zagęścić śmietaną, bądź zasmażką, natomiast uważam, że jest to zbędne).
  6. Do gorącej zupy dodajemy pokrojone kawałki ryby i gotujemy 5 minut do ścięcia mięsa.
     
Zupa jest najlepsza następnego dnia 🙂
Smacznego !
 
OBIADZUPA RYBNA
Udostępnij

KUCHNIA  / Zupy

Nathallae
Studentka prawa, blogerka i instagramerka. Spośród wielu pasji do największych należą podróże w najdalsze zakątki świata i gotowanie.

Mogą ci się podobać również

Bułeczki Bao z Szarpaną wieprzowiną
8 marca 2020
Kurczak faszerowany kaszą oraz grzybami
16 lipca 2019
Makaron z bazyliowym pesto
27 kwietnia 2019

Zostaw odpowiedź


Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • O Autorce

    Nieprzewidywalna indywidualistka, zakochana w podróżach, dobrym jedzeniu oraz nostalgicznej muzyce. W kuchni może spędzać każdą wolną chwilę, ponieważ nie wyobraża sobie dnia bez pichcenia smakołyków  dla najbliższych. Marzycielka, która sprawia wrażenie introwertyczki, ale tylko z dalszej perspektywy ;).

  • Instagram


  • Obserwuj Nathallae




Copyright © 2017 - 2020 Nathallae.pl | All Rights Reserved. | All words are mine, please do not copy without permission. Polityka prywatności

Facebook
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.