• O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
  • O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT

Wegetariańskie leczo z kaszą kuskus

27 lipca 2018
Nie jestem zwolenniczką dań wege, nie przez to, że są mało smaczne. Po prostu zawsze gdzieś wolę wersję tą, z mięsem. Cóż zrobić ? Uwielbiam mięso, ale tez kocham zwierzęta. Dla wielu pewnie to coś, co się kłóci, natomiast każdy może się zgadzać z tym, bądź nie. Człowiek jest istotą mięsożerną i z pewnością daleko mi od jedzenia tylko sałaty. Dobrego schabowego nigdy nie odmówię✌🏻. Ale okej! Dzisiaj będzie wege i z pewnością pysznie 🙂 tak naprawdę danie jest proste i możemy dodać co Nam w duszy gra, nawet kiełbasę!
 

 

Składniki:

 
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cukinia
  • 200g fasolki szparagowej
  • 300ml soku z pomidorów
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 pomidorów malinowych
  • Sól
  • Pieprz
  • Pół łyżeczki cukru
  • 300g kaszy kuskus
  • Pół papryczki chilli
  • 2 marchewki

 

Wykonanie:

 
  1. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i smażymy pokrojoną w kostkę szalotkę, następnie dodajemy starty czosnek. Pilnujemy, żeby nic się nie spaliło
  2. Dorzucamy na patelnię pokrojoną marchewkę, paprykę, oraz cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem oraz pokrojoną papryczką chilli ( ilość papryczki zależy od Naszego upodobania), całość smażymy 5 minut
  3. Całość zalewamy sokiem z pomidorów, pokrojonymi pomidorami, oraz fasolką. Całość gotujemy 10-15 minut. Dodajemy cukier, jeżeli pomidory są mało słodkie
  4. Przed podaniem, do Naszego leczo dodajemy surową kaszę kuskus, czekamy 5 minut, aż kasza wchłonie sos
 
 
Jest to danie idealne podczas pory obiadowej, jak i w formie sałatki na zimno!
Smacznego ❤️

OBIADWEGETARIAŃSKIEKASZAKUSKUSLECZO
Udostępnij

KUCHNIA  / Dania Główne

Nathallae
Studentka prawa, blogerka i instagramerka. Spośród wielu pasji do największych należą podróże w najdalsze zakątki świata i gotowanie.

Mogą ci się podobać również

Bułeczki Bao z Szarpaną wieprzowiną
8 marca 2020
Kurczak faszerowany kaszą oraz grzybami
16 lipca 2019
Makaron z bazyliowym pesto
27 kwietnia 2019

Zostaw odpowiedź


Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • O Autorce

    Nieprzewidywalna indywidualistka, zakochana w podróżach, dobrym jedzeniu oraz nostalgicznej muzyce. W kuchni może spędzać każdą wolną chwilę, ponieważ nie wyobraża sobie dnia bez pichcenia smakołyków  dla najbliższych. Marzycielka, która sprawia wrażenie introwertyczki, ale tylko z dalszej perspektywy ;).

  • Instagram


  • Obserwuj Nathallae




Copyright © 2017 - 2020 Nathallae.pl | All Rights Reserved. | All words are mine, please do not copy without permission. Polityka prywatności

Facebook
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.