• O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
  • O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT

Wegańskie domowe tacosy

10 lutego 2019

Jak wiecie, kocham prostą kuchnię i często uważam, że proste rozwiązania są najsmaczniejsze! Nie potrzebuję w kuchni kawioru z buraka, Żeby poczuć, że gotuję dobrze! Dzisiaj przychodzę do Was z przepysznymi tacosami, które zrobicie w łatwy sposób, a zakocha się w nich każdy! Gwarantuję;)

 

Składniki na ciasto:

 

  • 300g mąki kukurydzianej
  • 150g mąki pszennej
  • 100ml ciepłej wody (jak będzie za mało, to dolewamy tak, żeby zagnieść elastyczną kulkę)
  • Sól
  • Szczypta cukru
  • Ulubione przyprawy ( u mnie: przyprawa meksykańska, papryka ostra, słodka, pieprz cyenne)

 

Nadzienie:

  • Czerwona cebula pokrojona w piórka
  • Kukurydza i fasola z puszki
  • 5 sztuk Pomidorków
  • 3 dojrzałe, miękkie awokado
  • Cebulka dymka
  • Oliwa pomarańczowa
  • 3 limonki
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • Roszponka
  • Garść kolendry
  • Ząbek czosnku
  • Słodka śmietana

 

Przygotowanie:

 

1. Ciasto ugniatamy z przyprawami na gładką, nie lepiącą się kulkę.
2. Ciasto wałkujemy na cienki placek i wykrawamy koła (ja robiłam od największego kubka, jaki miałam- wyszło 17 sztuk)
3. Placki możemy opruszyć ziołami i smażymy na suchej patelni po 1 minucie z każdej strony.
4. Ciepłe placki układamy na kratce z piekarnika, tak, Aby przybraly kształt muszelki.
5. Guacamole do tacosow: rozgniatamy w misce awokado, dodajemy czosnek i pokrojoną szalotkę, oraz listki kolendry. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, oraz pieprzymy.
5. Salsa pomidorowa: pomidorki koktajlowe kroimy w drobną kostkę, dodajemy oliwy pomarańczowej, soli, pieprzu, odrobiny cukru i całość mieszamy.
6.do muszelek wkładamy kolejno: pół garści roszponki, guacamole, salsę z pomidorów, kukurydzę z fasolą, piórka z cebuli. Całość przyozdabiamy kolendrą.
7. Tacosy podawałam z limonką, oraz słodką śmietaną

 

 

PRZYSTAWKATACODOMOWE TACOSYMEKSYKAŃSKIEJEDZENIE
Udostępnij

KUCHNIA  / Przystawki

Nathallae
Studentka prawa, blogerka i instagramerka. Spośród wielu pasji do największych należą podróże w najdalsze zakątki świata i gotowanie.

Mogą ci się podobać również

Bułeczki Bao z Szarpaną wieprzowiną
8 marca 2020
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi, fetą oraz rozmarynem
31 października 2017

Zostaw odpowiedź


Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • O Autorce

    Nieprzewidywalna indywidualistka, zakochana w podróżach, dobrym jedzeniu oraz nostalgicznej muzyce. W kuchni może spędzać każdą wolną chwilę, ponieważ nie wyobraża sobie dnia bez pichcenia smakołyków  dla najbliższych. Marzycielka, która sprawia wrażenie introwertyczki, ale tylko z dalszej perspektywy ;).

  • Instagram


  • Obserwuj Nathallae




Copyright © 2017 - 2020 Nathallae.pl | All Rights Reserved. | All words are mine, please do not copy without permission. Polityka prywatności

Facebook
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.