Tak naprawdę wyszła przypadkiem i tylko dlatego, że ubóstwiam dobrą gatunkowo białą kiełbasę, a w sumie nigdy nic z nią nie przyrządziłam. Roladę robi się bardzo łatwo i wygląda niezwykle efektownie później na stole 🙂

Składniki :
- Pierś z indyka (ok 800g)
- 4 białe kiełbasy parzone
- 2 ząbki czosnku
- 100g masła kopertowego (sama robiłam: masło, sól, pieprz, czosnek, świeży koperek)
- 2 szalotki
- 2 opakowania szynki parmeńskiej
- Sól
- Pieprz
- Łyżka oliwy
- Łyżka masła
Wykonanie :
- Pierś z indyka rozkrawamy, aby zwiększyć jej płaszczyznę, następnie rozklepujemy mięso (solimy i pieprzymy z każdej strony)
- Na patelni rozpuszczamy masło i trochę oliwy, smażymy szalotkę i czosnek oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę
- Na przygotowane mięso z indyka wykładamy farsz oraz obficie smarujemy go masłem koperkowym
- Indyka zwijamy i owijamy szynką parmeńską
- Pieczemy w 200 stopniach około 45-50 minut
Pieczeń podawałam z sosem grzybowym oraz kluskami, smacznego ❤️
Zostaw odpowiedź