• O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
  • O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT

Pieczony łosoś z czerwonym pesto

9 lipca 2018
 
Dopiero teraz się zorientowałam, że nie było jeszcze żadnego przepisu z rybą, a przecież są tu z pewnością osoby, które uwielbiają tego typu dania! Dzisiejszy przepis jest zdecydowanie dla osób, które dbają o dietę 🙂
 

Składniki (na dwie osoby):

 

  • Dwa kawałki łososia (po 150-180g)

 

Pesto:

 

  • Łyżeczka soku z cytryny
  • Łyżka jogurtu greckiego
  • 4 pomidory suszone
  • Łyżka oliwy
  • 2 łyżki orzeszków pini
  • Łyżeczka parmezanu
  • Kilka listków Brazylii
  • Garść pomidorów koktajlowych

 

Przepis: 

 

  1. Łososia solimy i pieprzymy.
  2. Składniki na pastę miksujemy i nacieramy łososia.
  3. Pomidorki przekrawamy na połowę, solimy, pieprzymy i delikatnie słodzimy i układamy obok ryby na blaszce.
  4. Piekarnik ustawiamy na 200 stopni i pieczemy rybę 20-21 minut.
 
Smacznego ❤️

 

Pieczony łosoś z czerwonym pesto
Pieczony łosoś z czerwonym pesto
Pieczony łosoś z czerwonym pesto
Pieczony łosoś z czerwonym pesto
Pieczony łosoś z czerwonym pesto
Pieczony łosoś z czerwonym pesto
RYBAŁOSOŚPESTOOBIAD
Udostępnij

KUCHNIA  / Dania Główne

Nathallae
Studentka prawa, blogerka i instagramerka. Spośród wielu pasji do największych należą podróże w najdalsze zakątki świata i gotowanie.

Mogą ci się podobać również

Bułeczki Bao z Szarpaną wieprzowiną
8 marca 2020
Kurczak faszerowany kaszą oraz grzybami
16 lipca 2019
Pstrąg pieczony w soli
1 lipca 2019

Zostaw odpowiedź


Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • O Autorce

    Nieprzewidywalna indywidualistka, zakochana w podróżach, dobrym jedzeniu oraz nostalgicznej muzyce. W kuchni może spędzać każdą wolną chwilę, ponieważ nie wyobraża sobie dnia bez pichcenia smakołyków  dla najbliższych. Marzycielka, która sprawia wrażenie introwertyczki, ale tylko z dalszej perspektywy ;).

  • Instagram


  • Obserwuj Nathallae




Copyright © 2017 - 2020 Nathallae.pl | All Rights Reserved. | All words are mine, please do not copy without permission. Polityka prywatności

Facebook
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.