• O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
  • O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT

Papryka faszerowana czarnym ryżem i łososiem

20 października 2018
Pyszne, bardzo proste danie. Może równie dobrze służyć za przystawkę, ponieważ jest lekkostrawne i bogate w omega 3:). Chyba nie znam osoby, która nie lubi łososia, a w tym wykonaniu z pewnością będzie Wam smakować. Wystarczy tylko kilka składników!
 

Składniki:

 
  • 4 papryki
  • 2 woreczki czarnego ryżu
  • 250g łososia
  • 150g startego parmezanu
  • 2 szalotki
  • Natka pietruszki
  • Szczypiorek
  • 150ml białego wina
  • Sól
  • Pieprz
  • Łyżka oleju
 

Przygotowanie:

 
  1. Paprykę wydrążamy, przekrawamy na dwie części.
  2. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  3. Cebulkę smażymy na oleju, dodajemy ugotowany ryż, zioła i pokrojoną rybę. Całość smażymy z 5 minut.
  4. Zalewamy winem i czekamy, aż alkohol odparuje.
  5. Piekarnik ustawiamy na 170 stopni i posypujemy wierzch naszych faszerowanych papryk delikatnie parmezanem.
  6. Paprykę faszerowaną pieczemy z 20 minut.
  7. Bardzo dobrze smakuje w połączeniu z dobrą, ziołową oliwą, bądź lekkim sosem jogurtowym.

 

PAPRYKAFASZEROWANA
Udostępnij

KUCHNIA  / Dania Główne

Nathallae
Studentka prawa, blogerka i instagramerka. Spośród wielu pasji do największych należą podróże w najdalsze zakątki świata i gotowanie.

Zostaw odpowiedź


Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • O Autorce

    Nieprzewidywalna indywidualistka, zakochana w podróżach, dobrym jedzeniu oraz nostalgicznej muzyce. W kuchni może spędzać każdą wolną chwilę, ponieważ nie wyobraża sobie dnia bez pichcenia smakołyków  dla najbliższych. Marzycielka, która sprawia wrażenie introwertyczki, ale tylko z dalszej perspektywy ;).

  • Instagram


  • Obserwuj Nathallae




Copyright © 2017 - 2020 Nathallae.pl | All Rights Reserved. | All words are mine, please do not copy without permission. Polityka prywatności

Facebook
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.