• O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Sri Lanka
    • Tajlandia
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
  • O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Sri Lanka
    • Tajlandia
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT

Odchudzone ciasto marchewkowe

14 października 2019

Długo wyczekiwane przez Was ciasto marchewkowe, które z pewnością ma mniej kalorii, niż znany wszystkim klasyk! Jest zdecydowanie bardziej orzechowe, ale również zawiera mniej cukru no i oczywiście mąki! Idealne do jesiennej kawki starczy dla każdego, bo przepis na dużą blachę!:)

 

 

Składniki:

 

  • 5 dużych marchewek startych na grubych oczkach
  • 200g orzechów włoskich (można lekko rozdrobnić)
  • 200g mąki orkiszowej
  • Łyżka cukru waniliowego
  • Łyżka miodu
  • 150g ksylitolu
  • 100ml oleju koksowego
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4jajka
  • 20g cynamonu

 

Dodatkowo:

 

  • 200g serka kanapowego naturalnego
  • 70g cukru pudru

 

 

Wykonanie:

 

1. W jednej misce ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni.
2. Żółtka ucieramy z cukrem, miodem, oraz olejem.
3. Do masy jajecznej dodajemy mąkę, proszek do pieczenia,cynamon i miksujemy całość na gładką masę.
4. Do masy dodajemy ubitą pianę z białek delikatnie mieszając szpatułką, a na koniec orzechy oraz marchewkę. Mieszamy do połączenia się składników.
5. Masę przekładamy do tortownicy 25-27cm. Pieczemy 45-50 min do suchego patyczka (nie przedłużamy czasu, żeby ciasta nie wysuszyć).
6. Ostudzone ciasto smarujemy serkiem zmieszanym z cukrem pudrem.

 

CIASTOMARCHEWKOWE
Udostępnij

Desery  / KUCHNIA

Nathallae
Studentka prawa, blogerka i instagramerka. Spośród wielu pasji do największych należą podróże w najdalsze zakątki świata i gotowanie.

Mogą ci się podobać również

Szybkie muffiny marchewkowe z orzechami i czekoladą
10 maja 2019
Ciasto Bounty
18 października 2017

Zostaw odpowiedź


Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • O Autorce

    Nieprzewidywalna indywidualistka, zakochana w podróżach, dobrym jedzeniu oraz nostalgicznej muzyce. W kuchni może spędzać każdą wolną chwilę, ponieważ nie wyobraża sobie dnia bez pichcenia smakołyków  dla najbliższych. Marzycielka, która sprawia wrażenie introwertyczki, ale tylko z dalszej perspektywy ;).

  • Instagram


  • Obserwuj Nathallae




Copyright © 2017 - 2019 Nathallae.pl | All Rights Reserved. | All words are mine, please do not copy without permission. Polityka prywatności

Facebook
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.