• O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
  • O MNIE
  • Lifestyle
  • Podróże
    • Wietnam
    • Bali
    • Indie
    • Tajlandia
    • Sri Lanka
    • Czechy
      • Adrspach
    • Grecja
      • Corfu
    • Majorka
    • Maroko
    • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • KUCHNIA
    • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
    • Desery
  • ARCHIWUM
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT

Muffin śniadaniowy

21 września 2017

Muffin 

zawsze kojarzył się z wysokokalorycznym deserem, który przybierał małą formę. Nie tym razem. Mam dla Was wersję, która nadaje się idealnie za równo na śniadanie, jak i jako przekąska, która ma dużo błonnika i nie zawiera sporo kalorii. Do przyrządzenia potrzebujemy zaledwie kilka produktów, które na pewno w większości znajdziecie w swoim domu.

Składniki (u mnie wyszło ok 25 sztuk)

  • 440g mąki owsianej (bądź płatki owsiane zmiksowane)
  • 4 dojrzałe banany 
  • 4 jajka 
  • 2 małe jogurty naturalne 
  • 300 ml mleka 1,5% 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 

Przygotowanie: 

  1. Piekarnik (grzanie góra/dół) ustawiamy na 200 stopni
  2. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski i blendujemy
  3. Gotową masę przelewamy do papilotek do wysokości 3/4 foremki
  4. Do rozgrzanego piekarnika wkładamy muffiny i pieczemy 20 minut

Polecam włożyć po pół kostki gorzkiej czekolady do każdej babeczki, bądź podawać bezpośrednio z ulubionym dżemem!

a Wy jakie lubicie muffiny? 

[kliknij aby powiększyć]:

muffin sniadaniowy
muffin sniadaniowy
muffin sniadaniowy

 

DESERMUFFINŚNIADANIE
Udostępnij

KUCHNIA  / Przystawki  / Desery

Nathallae
Studentka prawa, blogerka i instagramerka. Spośród wielu pasji do największych należą podróże w najdalsze zakątki świata i gotowanie.

Mogą ci się podobać również

Knedle ze śliwkami i orzechową kruszonką
24 września 2019
Maślane brioszki z mango curd
17 maja 2019
Szybkie muffiny marchewkowe z orzechami i czekoladą
10 maja 2019

Zostaw odpowiedź


Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • O Autorce

    Nieprzewidywalna indywidualistka, zakochana w podróżach, dobrym jedzeniu oraz nostalgicznej muzyce. W kuchni może spędzać każdą wolną chwilę, ponieważ nie wyobraża sobie dnia bez pichcenia smakołyków  dla najbliższych. Marzycielka, która sprawia wrażenie introwertyczki, ale tylko z dalszej perspektywy ;).

  • Instagram


  • Obserwuj Nathallae




Copyright © 2017 - 2020 Nathallae.pl | All Rights Reserved. | All words are mine, please do not copy without permission. Polityka prywatności

Facebook
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.