KUCHNIA

Fit brownie kokosowe

separator
Opublikowany: / przez Nathallae

Brownie samo  w sobie nie brzmi jak fit deser, natomiast chcę przedstawić go Wam w trochę innym wydaniu. Na pewno wpasuje się w gust osób, które kochają desery z dużą nutą kokosa. Deser jest szybki w przygotowaniu – 25 minut.

 

Składniki: (22×28 blacha): 

  • 100 g mąki kokosowej 
  • 165 ml mleczka kokosowego 
  • Aromat migdałowy (kilka kropel)
  • 100 ml mleka 2%
  • 3 jajka
  • 4 łyżki kakao 
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 5 łyżek miodu / 150 g ksylitolu 

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 160 stopni (góra/dół).
  2. Wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) wsypujemy i miksujemy.
  3. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wstawiamy ciasto do piekarnika na 25 minut.
  4. Wyciągamy z piekarnika i do dekoracji posypujemy wiórkami kokosowymi 

Daj znać w komentarzu co sądzisz o zdrowszej wersji brownie!

Smacznego 

Nathallae

Studentka prawa, blogerka i instagramerka. Spośród wielu pasji do największych należą podróże w najdalsze zakątki świata i gotowanie.

Napisz komentarz