Brownie samo w sobie nie brzmi jak fit deser, natomiast chcę przedstawić go Wam w trochę innym wydaniu. Na pewno wpasuje się w gust osób, które kochają desery z dużą nutą kokosa. Deser jest szybki w przygotowaniu – 25 minut.
Składniki: (22×28 blacha):
- 100 g mąki kokosowej
- 165 ml mleczka kokosowego
- Aromat migdałowy (kilka kropel)
- 100 ml mleka 2%
- 3 jajka
- 4 łyżki kakao
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 5 łyżek miodu / 150 g ksylitolu
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 160 stopni (góra/dół).
- Wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) wsypujemy i miksujemy.
- Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wstawiamy ciasto do piekarnika na 25 minut.
- Wyciągamy z piekarnika i do dekoracji posypujemy wiórkami kokosowymi
Daj znać w komentarzu co sądzisz o zdrowszej wersji brownie!
Smacznego
2 komentarze
SUPER! Mało składników, proste, zdrowe i pycha. To było moje pierwsze brownie w życiu i byłam szczerze zaskoczona jak przepyszne wyszło. Tylko że podwoiłam porcję, bo nie zauważyłam, że mleczko kokosowe mam w puszce 400ml. Piekłam też dłużej o jakieś 15-20 min.
Ciesze się bardzo, że Ci smakowało. Brownie jest naprawdę proste i pyszne!